Tehnologia este intr-o continua evolutie, iar activitatea din diferite industrii este nevoita sa se adapteze. Cea mai utilizata ramura a tehnologiei se refera la automatizarea proceselor. Astfel, activitatile repetitive au inceput sa fie realizate de catre masinarii sau programe, fara ca angajatii sa mai fie nevoiti sa le faca.
Una dintre industriile care au cunoscut o evolutie semnificativa si numeroase beneficii in urma automatizarii, este industria de print. Fluxul de lucru automat creeaza diferenta intre suport si imprimare, reducere erorile, accelereaza timpul de realizare si bineinteles, reduce semnificativ costul total al tiparirii.
Automatizarea reduce erorile de printare si productie
Erorile umane sunt inevitabile in majoritatea domeniilor, in special in activitati meticuloase precum tiparirea. Cele mai multe joburi in acest domeniu implica aprobari de design, presetari si alte specificatii. Daca se realizeza manual, in majoritatea cazurilor riscul de a se omite un detaliu este mare si de obicei se observa doar dupa printare. Astfel, apar costuri suplimentare.
Singurele interventii umane in automatizare se refera la introducerea datelor si a instructiunilor, pornirea si oprirea masinilor si verificarea rezultatelor finale.
Chiar și în etapa de creare a materialelor tiparite, de la carti, ziare si reviste la autocolante, ambalaje si postere, automatizarea joaca un rol important in reducerea erorilor. In timp ce acestea incep ca si creatii umane, programele de calculator pot detecta erori de ortografie si de proiectare inainte de a fi trimise la imprimante. Mai putine erori inseamna mai putina risipa de resurse si, in cele din urma, o calitate mai buna a produsului. Acestea au ca rezultat costuri mai mici si o valoare mai mare a produsului.
Automatizare elimina activitatile repetitive
In domeniul de tiparire exista numeroase activitati repetitive. Avand in vedere ca rapiditatea productiei este obiectivul principal, automatizarea reprezinta o solutie esentiala pentru indeplinirea acestui obiectiv.
Spre exemplu, poti avea un sistem de automatizare care integreaza procese precum fabricarea placilor si operatiunile de finisare digitala in fluxul de lucru de pre-presare. Cu ajutorul acestei integrari, operatorii pot monitoriza starea fiecarui proiect si pot prioritiza functiile tuturor dispozitivelor conectate.
Automatizarea converteste hartie in format digital si invers
Transformarea hartiei in format digital si invers este o alta parte importanta a procesului de imprimare. Fara automatizare, transformarea documentelor vechi de exemplu, in copii digitale, fie pentru tiparire, fie pentru arhivare simpla, se rezuma la multa munca. Va implica munca manuală, repetitiva predispusa la erori.
Aceste activitati manuale ar implica, desigur si costuri mai mari. Alege sa economistesti timp si bani, alegand tehnologia de automatizare de ultima generatie.
Pe www.nis.ro, gasesti gama de masinarii Duplo International, care ofera tehnologie de finisare automata a imprimarii de inalta precizie, care te ajuta sa creez un flux de lucru mult mai eficient.